Psina

Život s welššpringrem je jedna velká psina.


sobota 10. března 2012

Welššpringršpanělé z Ivančic na CRUFTS 2012 – díl 4.

Dnešní výstavní den na výstavě psů CRUFTS 2012 v anglickém Birminghamu, který byl věnovaný skupině psů označované GUNDOG je minulostí a pomalu se z něj stává historie. A právě dnes se na této nejprestižnější výstavě psala historie chovu českých welššpringršpanělů. Dnes byli na výstavě předvedeni první dva čeští welššpringršpanělé (narození v ČR a se zápisem v české plemenné knize) za celou dobu jejího trvání, od roku 1891. Těmito welššpringršpaněly byli, jsou a navždy zůstanou pes Harry Potter Ivančice a fena Hermiona Granger Ivančice. Byli to právě tito dva jedinci, kteří tu historii vytvořili a my jsme byli u toho a byli jsme strůjci tohoto obrovského počinu v chovu welššpringršpanělů u nás. Oba byli předvedeni ve třídě "Yearling dog". Welššpringršpaněly posuzovala Mrs. Christine Knowles, kennel Menstonia.

Hermiona ve svém benchi na výstavě CRUFTS 2012

Petra u Hermionina benche na výstavě CRUFTS 2012

Harry Potter Ivančice byl ve třídě do které se přihlásilo celkem 13 psů. Harrymu se povedlo pod vedením majitelky uspět na více než výbornou, protože se umístil mezi prvními pěti psy ve třídě jako třetí. Harry dosáhl naprosto mimořádného úspěchu a tímto svým oceněním dosáhl na metu na kterou se ještě nikdy nedostal žádný český ani československý welššpringršpaněl.

Harry Potter Ivančice (vpravo) po té co obsadil třetí místo ve třídě Yearling dob na výstavě CRUFTS 2012

Hermiona Granger Ivančice byla předvedena ve třídě do které bylo přihlášeno 10 fen. Neumístila se sice mezi prvními pěti, ale to nám vůbec nekazí radost z toho jak hezky a bezchybně se předvedla. Konkurence byla v tomto případě minimálně stejně silná jako u Harryho, ale možná chyběl Hermioně jenom malý kousek štěstí. Přesto jsme s jejím vystoupením velmi spokojeni.

Je pozdě večer, jsem velmi unavený po celodenní náročné výstavě, rád bych napsal více, ale musím končit protože zítra nás čeká dlouhá cesta domů a na tu je třeba se aspoň trochu vyspat. Jakmile to bude možné tak se k psaní vrátím a sepíši všechny své zážitky a pocity z druhého výstavního dne na CRUFTS 2012 a z předvedení prvních českých welššpringršpanělů na ní.

Děkujeme s manželkou moc a moc všem našim kamarádům, přátelům a známým, kteří nám drželi pěsti a tlapky, děkujeme za všechny SMS a e-maily, které jsme dostali, slibujeme, že na všechny odpovíme,Vaše podpora nás moc těší.

Harry Potter Ivančice a Hermiona Granger Ivančice - první čeští welššpringršpanělé předvedení na výstavě CRUFTS

Zdeněk Šilberger
Chovatelská stanice Ivančice

Žádné komentáře:

Okomentovat